Přáteláky a turnaje 10. 8. 2022

Starší žáci ovládli slovenský Mini Vranov Cup

​Celkově potřetí se starší žáci Keltů vydali na dlouhou cestu do Vranova nad Topl'ou, aby se zúčastnili turnaje, který pořádá místní partnerský klub HMHK (Hokejbal može hrať každý). Po bramborové medaili z roku 2020 a loňské bronzové účasti se modrobílým tentokrát povedl husarský kousek a zpět do Berouna se vrátili s putovní pohárem pro vítěze celého turnaje, ale pojďme pěkně po pořádku.

Při faktu, že celou sezonu Kelti nasazují do soutěží starších žáků tradičně dva týmy, byl Mini Vranov Cup letos jednou z mála příležitostí ke konfrontaci „výběrového týmu“ se stejně starými soupeři. I proto se na tuto událost jak hráči, tak trenéři, těšili. Po třech společných trénincích na přelomu července a srpna tým ve čtvrtek večer odcestoval na Slovensko, pátek využil k aklimatizaci a seznámení s novým areálem i hřištěm a už netrpělivě vyhlížel sobotní start turnaje.

V prvních dvou utkáních byli Kelti papírovým favoritem a tuto roli poměrně jistě potvrdili. Při výhrách s Humennskými Levíčaty 8:0 i domácím HMHK Vranov nad Topl'ou 11:0 navíc ani jednou neinkasovali. Hlavní bod sobotního programu je ale teprve čekal. Byl jím souboj se čtyřnásobným vítězem HK Duklou Michalovce o první místo ve skupině, a tím lepší výchozí pozici do play-off. Kelti nezachytili úvod zápasu a brzy prohrávali. V první půli se sice podařilo srovnat krok, ale po brance z úvodu druhé půle byli Kelti opět o gól zpět. To už se ale hrálo za mírné převahy Keltů, kterou v poslední minutě umocnila powerplay. Po buly tři sekundy před koncem se Keltům podařilo vyrovnat na 2:2 a první vlna euforie byla na světě. A, jak se později ukázalo, nebyla poslední.

Druhý den dopoledne Kelty čekalo čtvrtfinále proti domácím hokejistům, týmu Vranov Bulls. Modrobílí sice dlouho zápasili s výborným brankářem soupeře, ale konečné skóre 6:0 poměrně jasně vypovídalo o poměru sil na hřišti. To semifinále s Humennskými Levy byl tvrdší oříšek. Velice svižné utkání s množstvím osobních soubojů na obou stranách Kelti rozhodli až gólem do prázdné branky při powerplay soupeře a zvítězili 3:1.

A bylo tu velké finále, ve kterém čekala opět HK Dukla Michalovce. Ta Kelty vyřadila loni v semifinále po nájezdech, a tak věru bylo co vracet. Kelti do utkání tentokrát vstoupili velice dobře, vynutili si převahu a z dorážky Martina Hasala se dostali do vedení. Když se potom v předbrankovém prostoru nejlépe zorientovala dvojice Babka-Kravec, bylo z toho v poločase už slibné vedení 2:0. V úvodu druhé půle dostali Kelti výhodu přesilové hry, tou nepohrdli a po pěkné kombinaci z toho bylo už tříbrankové vedení. Soupeř sice také z přesilovky ještě snížil na 3:1, ale berounský tým už zodpovědným výkonem se spolehlivým Dominikem Maškem v zádech žádné drama nepřipustil. A tak po závěrečném hvizdu mohl gejzír radosti vypuknout nanovo.


Komentář trenéra Jiřího Černého: "Stát na lavičce tohohle týmu pro mě bylo potěšením. Možná nedisponuje na první pohled tolika individualitami jako předchozí ročníky, nicméně je to parta šikovných bojovníků, kteří táhnou za jeden provaz a už mnohokrát dokázali, že umí překvapit, a že i v téhle partě individuality rostou. Náš výkon na turnaji šel postupně nahoru, ve finále kulminoval a troufnu si říct, že naše vítězství bylo zasloužené i s tak zdatným protivníkem, jakým kluci z Michalovců bezpochyby jsou. Závěrem bych chtěl upřímně poděkovat jak organizátorům, resp. našim přátelům z Vranova, tak celému realizačnímu týmu, který za tímhle úspěchem stojí. V neposlední řadě patří dík i rodičům hráčů za podporu… včetně důležité asistence v místě samotném."


Sestava Keltů:

Dominik Mašek, Matěj Hrachovina - Jaroslav Smejkal, Matouš Boldi, Jakub Urban, Martin Slanský, Martin Hipča, Adam Dejdar - Vojtěch Hubinger, Ondřej Černý, Richard Mathauser, Jiří Staněk, David Černý, Patrik Jílek, Štěpán Babka, Šimon Kravec, Martin Hasal