Rozhovor 17. 1. 2023

Chceme zapracovat na vyhrávání vyrovnaných zápasů, avizuje Jiří Hrabár

Letošní sezona přinesla do fungování A-týmu mnoho změn, jednou z nich byla i změna kapitána. Tím se stal Jiří Hrabár, který jako odchovanec Keltů přerušil své působení v extraligovém Kladně, aby pomohl áčku po návratu do 1. ligy. V podzimní části se navíc zařadil mezi jedny z nejproduktivnějších obránců celé soutěže.

Zkraje sezony byly vaše výkony rozkolísané, po výhře nad Pedagogem na konci října se ale stabilizovaly a několikrát jste ukázali, že můžete konkurovat týmům z TOP 3. Co za touto výkonnostní vzpruhou podle tebe stálo?

No, ze začátku sezóny byly naše výkony hodně nestabilní. Já osobně vidím příčinu v tom, že máme velmi mladý tým a pro většinu hráčů to byla první zkušenost v 1. lize. Chvilku trvalo, než jsme se rozkoukali a zvykli si na její tempo. Postupně se ukázalo, že máme na to hrát s většinou z týmů vyrovnaný zápas.

Podzimní část jste zakončili s bilancí čtyř výher a osmi proher. Který zápas bys označil za váš nejpovedenější, a na který bys nejradši zapomněl?

Náš nejhorší zápas, na který bych opravdu nejradši zapomněl, byl se Suchdolem nad Lužnicí. V tomto zápase se nám skutečně nepovedlo vůbec nic. Naopak, jako nejlepší zápas podzimu bych označil zápas s Blatnou. V tomto zápase jsme sice prohráli, ale předvedli jsme výborný výkon a Blatnou jsme celý zápas trápili a v nějakých momentech jsme ji dokonce i přehrávali.

Nacházíte se na páté příčce, která jako předposlední zajišťuje účast v play-off. Jak jsi s tímhle umístění spokojený? Myslíš, že jste se měli umístit výš?

Ano, s umístěním jsem poměrně spokojený. Určitě jsme mohli vyhrát nějaký zápas navíc, ale na to vše budeme mít více času na jaře.

Co konkrétně je potřeba v jarní části zlepšit oproti podzimu?

Na jaře budeme chtít zapracovat na vyhrávání vyrovnaných zápasů, protože to nám na jaře dělalo občas problém.

V A-týmu nastupuje letos několik juniorů, resp. dorostenců. Co říct na jejich adresu?

V týmu nastupuje skutečně mnoho mladých tváří a je to jedině dobře, protože není nic lepšího, než když tým může hrát se svými odchovanci. Navíc, předvádějí velmi kvalitní výkony.

Od září jsi nově kapitánem. Jak ti tato role sedí?

Role kapitána si velice vážím. Je to pro mě velká čest a úplně nová role v týmu. Snažím se ji dělat nejlépe jak to jen jde.

Se 13 kanadskými body se řadíš mezi nejproduktivnější beky celé soutěže. Předpokládám, že s individuálními výkony jsi spokojený…

Jsem rád, že se mi bodově daří, ale do jarní sezóny mám ještě co zlepšovat.

Na jaře se máš opět vrátit do kádru extraligového Kladna. Nebude to problém vzhledem k časové náročnosti obou soutěží? Co se týče 1. ligy, až do konce dubna vás čeká každý víkend utkání.

Na Kladno se vracím na jarní část a budu ho kombinovat s Berounem. Co se týče zápasů, tak to vychází sobota Kladno, neděle Beroun. Pokud by se zápasy kryly, upřednostním Beroun.

S jakými cíli ty osobně plánuješ vstoupit do jarní části?

Do jarní části plánujeme já, i celý tým, vstoupit s ještě lepšími výkony než na podzim a dostat se tak v soutěži co nejdéle to půjde.