Dorost 20. 1. 2023

Dorost si opět zpříjemní zimu zápasy v eXcellent League

Ani letos nevyjdou dorostenci o zimní pauze zápasově naprázdno. Stejně jako v loni se totiž zúčastní eXcellent League, tedy krátké soutěže pro několik celků dorostenecké Extraligy. Ta pro Kelty začne už následující středu, konkrétně 25. ledna v 19:00 hodin, utkáním na půdě plzeňských Mečounů.

Oproti loňskému premiérovému ročníku nečeká ten letošní mnoho změn. Pravidla soutěže zůstávají stejná, rozdíl je pouze v počtu účastnících se týmů. Namísto loňských pěti celků se tentokrát zapojí "pouze" čtyři. Východní divizi budou zastupovat týmy Hostivaře a pardubického Svítkova, tu západní pak HBC Plzeň a Kelti. Soutěž se odehraje tradičním systémem "každý s každým", přičemž kvůli sudému počtu zapojených čeká dva týmy pouze jedno domácí utkání. Tento případ se týká právě Keltů, kteří se doma představí jen v únoru, kdy na hřišti v Hlinkách přivítají výběr Svítkova, se kterým se naposledy utkali v utkání o bronz vloni v červnu (pozn. redakce - Kelti tehdy zvítězili 3:2). Co se venkovních zápasů týče, první je čeká ve středu 25. ledna proti Plzni, ten druhý pak až 1. března, kdy uzavřou eXcellent League večerním duelem v Hostivaři.

Jak už bylo zmíněno výše, herní pravidla se nemění a až na malé odlišnosti jsou stejná jako v Extralize dorostu. Hrací doba je klasicky 3x15 minut, za výhru tým získává tři body, za prohru žádný. Liší se pouze řešení vyrovnaného stavu po 45 minutách, přičemž na řadu nepřichází pětiminutové prodloužení, ale rovnou série pěti nájezdů na obou stranách. I zde zůstává bodování stejné jako v ED - za výhru po nájezdech bere mužstvo dva body, za prohru jen jeden.

Více aktuálních informací z průběhu soutěže zjistíte na sociálních sítích, a to přesně na facebookovém profilu eXcellent League nebo jejím Instagramu.


Předpokládaný rozpis utkání:

: