Ženy - zápasy 13. 6. 2021

Fretky na domácím hřišti poprvé v sezoně zabodovaly

Přesně po čtrnácti dnech odehrál ženský A-tým další zápasy Ligy žen. Tentokrát se Fretky na domácím hřišti utkaly se soupeřkami z Písku a Plzně-Litic a nevedly si vůbec špatně - do celkové tabulky si po třech domácích zápasech zapsaly první čtyři body v sezoně.

HC ŠD Písek - HBC Fretky 2:1

Sobotní hokejbalové klání odstartovaly Fretky zápasem proti klubu z Písku. Vstup do zápasu jim však nevyšel podle představ - po necelé minutě a půl hry překonala brankářku Markétou Královou písecká útočnice Veronika Prošková a poslala tak svůj tým do vedení 1:0. Ještě před přestávkou dostala míček za záda gólmanky Písku Martina Dvořáková, ale její gól nebyl (z neznámých důvodů) uznán.

Během krátké pauzy mezi hracími dvanáctiminutovkami se na berounské střídačce ujal sova trenér Davídek, který své svěřenkyně nabudil a udělil jim i pár rad, o tom co je třeba ve druhé polovině utkání změnit.

Další branka utkání na sebe nenechala dlouho čekat. Dvanáct vteřin po začátku druhé části hry se za tým Berouna prosadila Natalie Pangerlová a srovnala stav utkání. V čase 14:58 však šly Fretky podruhé v zápase do čtyř a místo dalšího dobývání písecké svatyně musely opět bránit. Následující minuty se nesly ve znamení šancí na obou stranách. Nakonec ale štěstí stálo na straně hráček v oranžových dresech, jež minutu před koncem odskočily do vedení 2:1. Na to Fretky už nedokázaly zareagovat a prohrály.

Branky Fretek: 13. Pangerlová (Hájková T., Sevaldová)


HBC Plzeň-Litice - HBC Fretky 1:0 sn

Po zhruba hodinovém odpočinku se Fretky vydaly bojovat po druhé. Tentokrát je čekal tým z Plzně, se kterým se utkaly před čtrnácti dny a těsně s ním prohrály 0:1. I proto byly berounské hráčky pořádně namotivované a odhodlané porážku soupeřkám vrátit.

Hráčky Fretek do zápasu vstoupily skvěle - byly aktivní jak při střelbě, tak napadání a měly dobrý pohyb, avšak gól z toho nevytěžily. V závěru první části pak došlo i a první vyloučení. Žádná z vyloučených však trestnou lavici neopustila předčasně, a první půle skončila bezbrankově.

V podobném duchu se neslo i druhých dvanáct minut hry, které těsně před koncem zpestřilo druhé vyloučení na straně Západočešek a následně i Fretek, které špatně vystřídaly. Možnost ujmout se vedení ale ani jeden z týmů nevyužil a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byla úspěšná pouze litická kapitánka Andrea Rozhoňová, a druhý bod do tabulky tak uzmul její tým.


HBC Fretky - HC ŠD Písek 3:1

Poslední duel sehrály Fretky opět proti Písku, v němž předvedly další dobrý vstup do utkání. Po buly se díky dobrému forčekingu dostala k míčku Martina Dvořáková a hned v čase 0:12 svoji šanci proměnila. A i když byly v zápase domácí hokejbalistky jednoznačně lepší, podařilo se po dorážce srovnat Martině Zedníkové. V čase 11:03 ale vedení Fretkám vrátila Karolína Kosinová, která po skvělé individuální akci snadno bekhendem překonala brankářku Anetu Tupou.

V poslední vteřině před pauzou faulovala písecká Veronika Prošková, takže si hned zkraje první poloviny zahrály domácí hráčky přesilovku, kterou, bohužel, opět nepřetavily v gólovou radost. To je ale nerozhodilo a dál pokračovaly ve skvělém výkonu. Jejich vítězství nakonec pečetila svým druhým gólem v zápase Karolína Kosinová. Fretky vyhrály 3:1 a připsaly si první výhru v sezoně.

Branky Fretek: 1. Dvořáková (Pangerlová), 12. Kosinová, 18. Kosinová (Lipertová, Miltnerová)



Komentář Barbory Kondrátové: "Na zápasy jsme se všechny moc těšily. V prvním zápase jsme narazily na Písek. První půli zápasu jsme ale byly myšlenkami asi ještě v šatně, a výkon nebyl takový, jaký jsme si představovaly. Do druhé půle jsme nastoupily velmi aktivně a předváděly jsme hru, kterou po nás chtěl trenér Davídek. A i přes naši aktivitu jsme zápas bohužel nedovedly do vítězného konce, jelikož hračka Písku v poslední minutě utekla naší obraně a zkušeně zakončila.

Do utkání s Liticemi jsme naskočily aktivně a nebojím se říct, že jsme byly v celém zápase lepším týmem. Bohužel, jsme doplatily na neproměňování šancí, na druhou stranu nás ale může těšit skvělý výkon naší gólmanky a zodpovědná hra obrany. Nájezdy už jsou loterie, ve které byly šťastnější Litice.

V posledním utkání jsme opět narazily na Písek a celý zápas jsme kontrolovaly naší aktivní hrou a nezabrzdilo nás ani písecké vyrovnání na 1:1. I díky Káje Kosinové se nám nakonec podařilo vyhrát 3:1, díky čemuž jsme si připsaly důležité tři body do tabulky.

Do Čáslavi tak za 14 dnů můžeme odjíždět s čistou hlavou a s tím, že dokážeme hrát opravdu s každým. Na trénincích se určitě před závěrečnými zápasy o nejcennější kovy zaměříme na střelbu a proměňování šancí, důraz před naší bránou a v neposlední řadě si rozebereme naše častá vyloučení. Na finálový turnaj rozhodně odjedeme co nejlépe připravené a necháme na hřišti úplně všechno!"



Výsledky z 3. kola Ligy žen v Berouně

HC ŠD Písek - HBC Fretky 2:1 (1:0, 1:1)

HBC Plzeň-Litice - HBC Fretky 1:0 sn (0:0, 0:0, roz. náj. Rozhoňová)

HBC Fretky - HC ŠD Písek 3:1 (2:1, 1:0)


Sestava Fretek

Markéta Králová – Tereza Hájková, Barbora Hájková, Iva Sevaldová, Martina Dvořáková, Martina Mazancová, Kateřina Hrubá, Terezie Vaculíková, Anna Lipertová, Barbora Kondrátová, Natalie Pangerlová, Nikola Šlemarová, Eliška Miltnerová, Michaela Šmatláková, Karolína Kosinová, Katka Hrkalová