Mladší žáci A - zápasy 17. 9. 2023

Mladší žáci A zahájili sezonu turnajem v Mladé Boleslavi

Áčko mladších žáků se na začátek sezony vydalo do Mladé Boleslavi, kde sehrálo zápasy s domácím týmem a Kladnem. S druhým jmenovaným hráli Kelti v první polovině vyrovnanou partii, v té druhé se však obraz hry změnil a dvougólovou ztrátu už v závěru zápasu zvrátit nedokázali. Do druhého utkání lépe vstoupit modrobílí nemohli, z prvního a zároveň posledního gólu se mohli radovat už ve dvacáté vteřině. Další útočné snahy, které Keltům přinesly rovných třicet střel, totiž dokázala eliminovat mladoboleslavská brankářka. Po sérii chyb se navíc v posledních minutách zápasu dostali ke slovu domácí, kteří dokázali vstřelit vyrovnávací branku. Nájezdová loterie poté dopadla lépe pro Mladou Boleslav.

Komentář trenéra Jana Havla:

Do Mladé Boleslavi jsme kvůli omluvenkám vyrazili pouze s deseti hráči do pole, pro část z nich se navíc jednalo o první turnaj v kategorii mladších žáků. Přesto se tým rychle rozkoukal a s Kladnem jsme hráli v první polovině vyrovnanou hru, která přinesla na obou stranách dvě branky. V druhé polovině se však chopil otěží hry soupeř a chaos v našem obranném pásmu dokázal potrestat dvěma góly, na které jsme v závěru nedokázali odpovědět. Do druhého zápasu jsme vstoupili opět aktivně a odměnou nám bylo rychlé vedení, které jsme drželi až do samotného závěru. Další naše akce, které by si alespoň jeden gól zasloužily, dokázala pochytat brankářka domácích a po ojedinělé akci a následném tlaku to byli právě oni, kteří toho dokázali využít a zápas díky nájezdům vyhrát. Až na pár věcí, které jsme si s hráči vyříkali, patří celému týmu pochvala. Hlavně za bojovnost a nasazení, ve kterém odehráli celý turnaj. Oba zápasy nám ukázaly, že se "nováčci" na hřišti rozhodně neztratí, přesto je tu několik věcí, na kterých musíme do dalších turnajů na trénincích zapracovat.

Sestava: Lánský, Bártová, Frýdlová, Klimeš, Roubal, Šafář, Bárta, Horák, Kačaba, Nový, Vondrák (C)

HBC Kladno vs. SK Kelti 2008 5:3 (2:2, 3:1)

branky a nahrávky: 2. Vondrák (Šafář), 8. Vondrák (Horák), 18. Kačaba (Frýdlová, Nový) - 3. Bešťák (Pokorný), 9. Bešťák (Pokorný), 15. Máša (Pokorný), 18. Novák (Pokorný), 19. Houska (Pokorný)
střely: 23:8
vyloučení: 3:1
přesilovky: 1:3
využití: 0:1
oslabení: 0:0

SK Kelti 2008 vs. HBC Tygři Mladá Boleslav 1:2ss (1:0, 0:1)

branky a nahrávky: 1. Frýdlová (Vondrák) - 18. Sajdl (Doležal, Šerý), 30. Sajdl
střely: 30:13
vyloučení: 1:0
přesilovky: 0:1
využití: 0:0
oslabení: 0:0