Dorost 16. 1. 2024

Dorostenci se před začátkem sezony opět zúčastní eXcellent League

Třetí ročník dorostenecké eXcellent League, tedy krátké soutěže vyplňující zápasovou pauzu na přelomu ledna a února, klepe pomalu na dveře, a to opět za účasti Keltů. Ta pro ně odstartuje venkovním zápasem na horké půdě Plzně, kam odcestují v podvečer 26. ledna. Celkově pak na berounský výběr čeká čtveřice zápasů - kromě plzeňských Mečounů vyzvou tři soupeře z východní divize, a to konkrétně Hostivař, Kert Park a Pardubice.

Jak už bylo řečeno, Kelti soutěž odšpuntují 26. ledna v 19:00, kdy je stejně jako vloni čeká zápas v Plzni, která do eXcellent League vstupuje jako obhájce titulu. Na rozdíl od loňského ročníku je však čekají dvě domácí utkání. První sehrají ve středu 7. února proti Hostivaři, ve druhém se pak střetnou s Kert Parkem, a to v pátek 23. února. Mezi těmito dvěma duely je čeká ještě výjezd do Pardubic, kam se vydají po polovině února. Co se minulých ročníků týče, v tom úvodním skončili Kelti na čtvrtém místě, když jedinou výhru tehdy zapsali proti Svítkovu. Napodruhé byli Kelti už úspěšnější, v celkovém součtu brali druhé místo, poté, co v prvním zápase o gól nestačili na soupeře z Plzně.

Momentálně se dorostenci na jarní část sezony připravují třikrát týdně, přičemž kondiční tréninky odstartovali krátce po Novém roce, a to 8. ledna: "Střídáme ovál, tělocvičnu a posilovnu. Zaměřujeme se převážně na rozvoj výbušné síly a silové vytrvalosti. Postupně se tréninky přesunou i na hřiště," doplňují trenéři Jiří Černý a Josef Moravec. Co se týče dorostenecké Extraligy, první zápasy čekají Kelty v březnu. Jaro zahájí konkrétně v neděli 3. března domácím duelem s nováčkem ze Zlivi.

Detailnější informace o průběhu eXcellent League 2024 najdete na Facebooku či Instagramu soutěže.


Předpokládaný rozpis soutěže: