Starší žáci A - zápasy 18. 2. 2024

Složený tým starších žáků opanoval Pražský míček

Kelti vyslali na Pražský míček jeden mančaft složený ze dvou týmů starších žáků. Berounští zde ukázali kvalitu, když ve skupině porazili Plzeň i Hostivař. To je poslalo přímo do finále, kde se utkali s Pardubicemi. O celkové vítězství se velkou měrou zasloužilo především duo Pachner - Hasal, které na celém turnaji předvádělo skvělé ofenzivní akce. Triumf na prestižním turnaji určitě přinese novou motivaci do jarní části oběma berounským týmům.

Zápasy ve skupině:

HBC Plzeň vs. SK Kelti 2008 - 4:5

SK Kelti 2008 vs. HBC Hostivař - 5:2

Finále:

SK Kelti 2008 - HBC Pardubice - 4:3


Komentář trenéra Romana Kajera:

Během zimní přestávky moc zápasových příležitostí není, proto jsme rádi přijali pozvání na kvalitně obsazený turnaj Pražský míček, který se každoročně koná v Praze na Palmovce. V prvním utkání nás čekala nám dobře známa Hostivař. Hned v úvodu jsme si dokázali vypracovat dvoubrankové vedení, které jsme díky aktivní hře drželi v podstatě celý zápas a zaslouženě si připsali první body do tabulky.

Ve druhém zápase nám turnajový los přidělil plzeňské Mečouny. Opět jsme dokázali jít rychle do vedení a když ve 3. minutě skóroval již podruhé Martin Hasal, vypadalo to na hladký průběh. Plzeň ale zbraně nesložila, přidala na důrazu v osobních soubojích a dokázala dvěma slepenými góly vyrovnat. Gólově se pak ale prosadil kapitán Jirka Šlechta a ještě do konce první poloviny dovršil hattrick Hasal. Oba týmy předváděly atraktivní hokejbal, ale střelecky jsme byli aktivnějším týmem, a to nakonec rozhodlo o další výhře v turnaji.

Ve finále na nás pak čekaly Pardubice, které zvládly dosavadní průběh turnaje uhrát bez jediné inkasované branky. V první půlce jsme se nemohli dostat do hry a Pardubice nás svým pohybem přehrávaly. Na inkasované branky jsme ale dokázali vždy rychle reagovat, a po první patnáctiminutovce tak bylo skóre nerozhodné 2:2. V druhé půlce se pak hra srovnala a poprvé v zápase poslal Kelty do vedení krásnou individuální akcí Jirka Pachner. Ve střelecky vyrovnaném utkání jsme nakonec byli šťastnějším týmem, což potvrdil další brankou Jirka Šlechta, který zvýšil již na 4:2. Závěr jsme si ještě zkomplikovali vyloučeními, ale dvouminutovou přesilovku pět na tři soupeř zužitkovat nedokázal, a i přes obdrženou branku v závěru jsme nakonec finále dotáhli do vítězného konce. Závěrem bych pak chtěl tímto poděkovat Markovi Skramužskému za pozvánku i organizaci turnaje.