Dorost - zápasy 3. 3. 2024

Dorost si s chutí zastřílel proti Zlivi

Dorost čekal na úvod jara ideální soupeř na rozjezd, doma se utkali se Zliví. Kelti navázali na formu z eXcellent League a soupeři nedali šanci. Nakonec nastříleli hned dvanáct branek, a tak mohl trenér dopřát prostor na hřišti úplně všem hráčům včetně staronového brankáře Jiřího Staňka. Výhra 12:1 je tak ideální naladění do příštích týdnů, které se bude hodit již příští neděli proti Ústí nad Labem.

Komentář trenéra Josefa Moravce:

"Vstup do utkání se Zliví nám vyšel. Hned od začátku se jednotlivé lajny střídaly a každá z nich si vypracovala gólové šance. Po první třetině jsme odcházeli spokojeni se stavem 4:0. Ve druhé třetině jsme dali prostor všem hráčům, čemuž odpovídal i průběh třetiny. Zliv párkrát “zahrozil”. Do třetí části jsme se vrátili ke stylu hry první třetiny. Navíc dostal možnost zapojit se do hry mladý golman Jiří Staněk, který se po delší odmlce vrátil zpět k hokejbalu. Teď se musíme soustředit na zápas s Ústím, který nás čeká za čtrnáct dní."

Komentář s Jiřím Staňkem:

K hokejbalu jsi se vrátil po delší době, jak jsi se cítil v brance po tak dlouhé době?

Tak na střídačce byla pohoda, ale když jsem šel na hřiště a začal jsem chytat, tak začaly nervy.

Co způsobilo tvůj návrat?

Tak chyběl mi ten sport, kamarádi a prostě celkově hokejbal.

Se Zliví to byl jednoznačný zápas, chtěli jste si jako tým něco vyzkoušet, co v těžších zápasech nemůžete?

Jsem tu dva týdny, takže úplně nevím.

Na hru jsi mohl koukat během zápasu i ze střídačky, jak by si proto celkově zhodnotil zápas?

Třetí třetinu jsme hráli svoje, hráli jsme dobře, ale celkově zápas jsme mohli daleko víc gólů dát, abychom byli v klidu více.