A-tým - zápasy 1. 3. 2024

Áčko se na jarní část naladilo výhrou s Kovem

Jen pár dní před začátkem jarní části 1. ligy odehrál A-tým svůj druhý přípravný zápas, tentokrát proti Kovu. Utkání se hrálo ve velmi pomalém tempu, což bylo možná vinou večerního termínu utkání. Kelti byli mírně lepší, ale tápali v koncovce. Skvěle se ukázal junior Michal Kupec v bráně, který ustál závěrečný nápor Pražanů, a tak Modrobílí vyhráli 3:2.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Zápas se nesl v hodně poklidném duchu a vlastně nenabídl téměř žádné početní výhody. Byli jsme častěji na míčku než soupeř, jenže z územní převahy jsme vytěžili jen tři góly. Často byl zachráncem týmu z Prahy na poslední chvíli brankář Šach. Kovo bylo při zakončení efektivnější, naštěstí jsme mohutný finiš a dvouminutovou závěrečnou power play ustáli bez obdržené branky."

Rozhovor s Tomášem Bartolenem:

Bereš přípravné zápasy před sezónou jako dobrou přípravu?

Je to rozhodně lepší než být na tréninku a zahrát si na dvě branky, což teda většinou neděláme, děláme to ve středu s béčkem. Je super, že kluci z Kova přijeli, ačkoliv možná byli ve špatné sestavě. Bylo to takové sváteční tempo, ale myslím si, že je fajn, že jsme si zahráli. Vyzkoušeli jsme si nějaké sestavy, nějaké kombinace a je to rozhodně lepší než normální trénink.

Utkání s Kovem jsou vždy vyrovnaná. Čím si myslíš, že to je?

Protože jsme dřeváci. Vždycky se jim přizpůsobíme. Ačkoliv oni hrajou takový antihokejbal, kdy nám utečou dvakrát z brejku a z toho dají osm gólů, tak my nedokážeme hrát na 300 % proti tomu týmu, který na těch 300 % nehraje. Ale to přijde s nějakýma těmi zkušenostmi a časem, až budeme hrát Extraligu a finále proti Kert Parku třeba tak za 10 let.

V dnešním utkání jsi se ukázal v roli kapitána, jak si se cítil?

Naprosto přirozeně, protože jsem přirozený vůdce a kapitán. To kapitánský céčko bych měl mít pořád. Je to vidět jak na tréninku, tak v zápase a musím říct, že vítězná sestava se nemění, takže jestli proti Mladé Boleslavi nebudu mít céčko, tak asi skončím s hokejbalem a mělo by to tak být, naprosto vážně, na 1000 %.