Junioři - zápasy 9. 5. 2024

Úvod čtvrtfinále juniorům nevyšel

Junioři ve středu rozehráli čtvrtfinálovou sérii play-off se Svítkovem z Pardubic. I když se Kelti mohli spolehnout na domácí prostředí, byli to hosté, kteří od začátku zápasu převzali iniciativu. A i přestože se výkon Berounských v průběhu utkání zlepšil, byla z toho prohra 3:5

Komentář trenéra Romana Nováka:

"V první polovině zápasu jsme zaostávali snad ve všech herních činnostech. Svítkov tak zaslouženě vedl o dvě branky. Přestože jsme ve druhé polovině utkání trošku srovnali krok, vždy, když jsme se dostali na dostřel, poměrně lacino jsme zase inkasovali. Ani v samotném závěru jsme nebyli bez šance, když jsme vlastně ustáli pětiminutové oslabení a dokázali v něm skórovat, jenže dvě šance v power play vyrovnáním neskončily a hostující hráči pečetili do prázdné. Nedá se nic dělat, v sobotu v Pardubicích už hrajeme o všechno."

Rozhovor s Janem Havlem:

V dnešním zápase jste se snažili marně dorovnat, ale nešlo to, co za tím stálo?

Jak se říká, vždycky jsme se dostali na rozdíl jednoho gólu a za mě prostě ty chybky, co tam potom byly. My jsme se vždycky dostali na ten rozdíl, byli jsme, jak se říká, na koni. Oni se trošku zatáhli, ale vždycky to rozhodla nějaká chybka a to jsme bohužel dneska nevyužili. Těch chybek tam od nich bylo dost, od nás taky a je to něco, co prostě musíme v tom play-off využívat.

Mohlo v dnešním utkání hrát roli, že vy jste měli volno, naopak Svítkov hrál předkolo?

To je spíše otázka na každého z nás. Za mě si myslím, že ten týden až takový vliv neměl. Za mě jsem byl třeba rád, že jsem ten týden volno měli, že jsme měli nějaký ten čas na to zregenerovat. Samozřejmě kluci od nás hráli důležitý zápasy v Áčku, měli ten týden volno, takže za mě si myslím, že nám ten týden prospěl a škoda, že jsme to dneska tolik nedali najevo.

Co si odnést z dnešního zápasu do Svítkova, aby jste vrátili sérii zpět do Berouna?

Za mě z těch posledních zápasů my se prostě nemáme vzdávat. Vždycky jsme byli na ten jeden gól. Škoda, že jsme nedorovnali a prostě i dneska jsme ukázali, že se hraje až do konce. Škoda toho gólu do prázdné brány. Nicméně za mě je to to nejdůležitější, co si vzít. Nevzdávat se.