Rozhovor 7. 3. 2023

Jsme skvělá parta, která se hokejbalem baví, říká kapitánka žen Martina Mazancová

Tým žen prochází poslední sezony obměnou na poli hráček, kdy se k němu pravidelně připojují mladé a nadějné odchovankyně. Takovou změnou prošel i před letošním ročníkem, kdy celek doplnily hokejbalistky z ročníku 2009. S jakými cíli vstupuje omlazený tým do jarní části sezony? A jaký je jeho potenciál? O tom jsme si ve stručnosti popovídali s kapitánkou Fretek Martinou Mazancovou.

Na podzim jste ze sedmi zápasů vytěžily pouze bod. Přitom na minulé jaro jste ukázaly, že umíte hrát i s týmy z ligové špičky. Co tomu chybí?

Podzimní kola jsou vždycky taková herně chladná. Fretky ještě spí (úsměv). Na jaře však začnou vystrkovat drápky. A doufám, že další body získáme už v sobotním domácím kole.


A naopak, je nějaká herní činnost, která je podle tebe vaší předností? Na kterou se můžete spolehnout?

I z každé haluze může padnout gól! To je pro nás asi dost výstižné.


K týmu se připojily nově hráčky ročníku 2009, jak se ti při hře proti dospělým líbí?

S každým zápasem je na děvčatech vidět pokrok kupředu. Jsou to fajn holky jak na hřišti, tak mimo něj.


Fretky říkají, že hrají hlavně pro zábavu a na výsledky se nijak zvlášť neohlíží. Máte ale i přesto nějaký cíl pro zbytek sezony?

Jsme skvělá parta, která se hokejbalem baví. Je jasné, že bychom chtěly ze zápasu vytěžit co nejvíc, ale to už se ukáže tuto sobotu na domácí půdě. Myslím, že budeme chtít v jarních kolech nasbírat více bodů do tabulky, tak abychom měly lepší výchozí pozici do finálového turnaje.


Podíváme-li se ještě na tým z dlouhodobého hlediska, jaký je jeho reálný potenciál? Myslíš, že se může v budoucích letech stát vítězem Ligy žen?

Vzhledem k tomu, že se k nám postupně připojují šikovná mladá děvčata, tak věřím, že v budoucnu by se nám mohlo podařit, že budeme pomýšlet na umístění v horní části tabulky.


Ty ses v září, společně s Ivou Sevaldovou, zúčastnila domácího mistrovství světa kategorie Masters. Jaká to byla zkušenost?

Zkušenost to byla obrovská, zápasy proti jiným zemím měly úplně jiný náboj než v Lize žen. V Masters jsme si všechny sedly a vytvořily jsme bezvadnou partu, ve které nesmí chybět žádná legrace. Navíc jsem si vyzkoušela i jiný post hráčky, než na který jsem zvyklá.