Starší žáci A - zápasy 4. 7. 2023

Mix starších žáků se zúčastnil Mini Vranov cupu

Stejně jako minulé léto vyrazil namixovaný keltský tým na letní turnaj až na Slovensko do Vranova. Zde odehrál dohromady pět zápasů, avšak vyhrát dokázal pouze jediný. Nutno podotknout, že dvakrát scházelo k výhře opravdu málo a medaile nebyla zas až tak daleko. Kluci a dívky si určitě odnesli cenné zkušenosti, které zúročí v nadcházející sezóně, jelikož mezinárodní měřítko vždy přináší zajímavé porovnání.

Turnaj očima trenéra Ondřeje Baleky:

"Již po čtvrté jel výběr Keltů na Slovensko na kvalitně obsazený turnaj a letos v roli obhájce. Ač tato akce má být vrcholem pro hráče starších žáků, tak se nakupilo dost omluvenek z řad hráčů ročníku 2008 díky různým závěrečným akcím s koncem školního roku. Souběžně hrané mistrovství světa v Liberci bylo také početně zastoupené z řad Keltů (2008,2009,2010). I přes to jsme byli schopni postavit konkurenceschopný tým v počtu šestnácti hráčů a dvou brankářů s pomocí dvou hráčů Rakovníku Josefem Pšeničkou (brankář) a Jiřím Veselým (útočník), za což jim děkujeme. Tým byl obohacen o tři fretky a tři mladší žáky. To, že se s tím popasovali výborně, dokazuje ocenění Nejlepší obránce turnaje pro Naty Faitovou. Ve čtvrtfinále byl zvolen nejlepším hráčem Robert Mathauser, což ukazuje, že si s každou situací dokážeme poradit, jak to u Keltů bývá zvykem. Tento tým měl opravdu zajímavý mix hráčů a hráček, na starosti jsem je měl já (Ondřej Baleka) s Ivou Sevaldovou a Romanem Kurhajcem. Nejdůležitější pro nás bylo tým stmelit, aby fungoval jednotně a uvědomoval si důležitost turnaje, což se po prvním vyhraném zápase s Vranov Bulls (2:0) vytratilo. První varování byl zápas s Humenskými Levíčaty, které většinou patřili k "outsiderům" turnaje, ale nás zvládli porazit 2:0 a dostali jsme první políček. Poslední zápas proti silným Michalovcům už to nebyl políček, ale pořádná facka v podobě prohry 5:0, která mohla být i vyšší . Do šatny jsme šli s tím, že ve skupině končíme poslední a budeme hrát o umístění na sedmém až devátém místě. Jelikož jsme tři týmy měli po dvou bodech, rozhodovala mini tabulka a ta nás poslala do čtvrtfinále ze třetího místa. Večer jsme si s týmem vyjasnili věci ohledně fungování a reprezentování Keltů na tak kvalitně obsazeném turnaji. Ve čtvrtfinále jsme konečně předvedli výkon, na který jsme mohli být hrdí a odpovídá keltskému pojetí, i když na postup do semifinále nestačil. Respektive dvacet sekund před koncem zápasu jsme s HK Bošany vedli 2:1 a troufnu si říct, že jsme v zápase byli lepší, jen jsme neproměnili šance a neodskočili o dvě branky. Soupeř v power - play vyrovnal a nájezdová loterie pro nás byla neúspěšná. Čekal nás ještě zápas o paté místo, kde jsme opět narazili na Vranov Bulls. Zápas moc hokejbalové krásy nenabídl a ani branku jsme neviděli, takže se opět šlo do nájezdu po výsledku 0:0. A i po druhé jsme nájezdy prohráli a nakonec skončili na šestém místě."

Hodnocení trenéra Ondřeje Baleky:

"Celkově hodnotím turnaj pozitivně, hráči i my si z turnaje odvážíme spoustu krásných zážitků, včetně budíčku s kytarou od Romana Kurhajce. Věci okolo jako stravování, ubytování a vše ostatní fungovalo bez problémů. Velké díky patří Vaškovi Koudelovi za pomoc s odvozem tašek, následná cesta vlakem byla o dost příjemnější. Děkuji i Pepovi Pšeničkovi staršímu, který nám pomáhal s věcmi okolo týmu a byl součástí realizačního týmu. Velká kaňka je pro mě zranění Matěje Biskupa v pátečním tréninku, kde mu zranění nedovolilo se zúčastnit ani jednoho zápasu. Nutno říct, že se s situací popral jako chlap a s týmem "dýchal". Věřím, že za rok si spraví chuť. Negativem zůstává chování některých hráčů, kteří se dost vybarvili a troufnu si říct, že si zavřeli vrátka na další rok, protože na tohle nejsme zvyklí a raději vezmeme hráče, kteří se budou chovat v souladu s keltským pojetím. Naštěstí to byly jednotky hráčů, přesto nám trenérům zůstala zvláštní pachuť z jejich chování, jelikož my jsme opravdu pro hráče zajišťovali veškerý komfort, aby se mohli věnovat jen turnaji."

Výsledky:

Skupina:

- Kelti 2:0 Bulls

- Levíčatá 2:0 Kelti

- Kelti 0:5 Michalovce

Čtvrtfinále:

- Kelti 0:1sn Bošany

Utkání o 5. místo:

- Bulls 1:0sn Kelti