Junioři - zápasy 5. 9. 2023

Junioři zvládli předsezonní prověrku s Plzní

Do startu Extraligy juniorů nezbývá už ani týden, berounští junioři tak nezaháleli a v úterý odehráli přátelské utkání s Plzní. Ta se do juniorské soutěže vrací po roční pauze a určitě bude patřit na vrch tabulky. V Hlinkách se tak odehrál velmi vyrovnaný zápas, který se lámal až v posledních minutách. Dvě minuty před koncem ukončil gólovou hladovku obou týmů Vojtěch Šlechta. Výhru poté ještě zpečetil do prázdné branky Horel. Kelti dokázali porazit Plzeň 2:0 a do sezóny mohou vstoupit s klidnou hlavou.

SK Kelti 2008 - HBC Plzeň 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

- branky a nahrávky: 43. Šlechta, 45. Horel (Krbec)

- střely: 34:27

- vyloučení: 1:1

- využití: 0:0

- v oslabení: 0:0

- rozhodčí: Patzenhauer, Vaňourek

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Přátelák s Plzní se hrál ve vysokém tempu, kterému jsme se první třetinu teprve přizpůsobovali. Soupeř byl aktivnější a jenom díky naší pozorné obraně a dobře chystajícím brankářům jsme neinkasovali vlastně až do samého závěru. A že šancí měli plzeňští hodně. Na druhou stranu, nám se podařilo hru srovnat ve druhé části a byli jsme soupeři vyrovnaným protivníkem. Hra se často přelévala ze strany na stranu, ale na gól si diváci museli počkat do 40. minuty. To se střelou zápěstím prosadil Šlechta. Hubené vedení jsme již ubránili a přidali druhý gól v power-play. Suma sumárum, pro nás výborná příprava před nadcházející sezónou za kterou patří Plzni díky!"

Rozhovor s Jakubem Kadeřábkem:

Byl to tvůj první zápas za juniory, jak se ti hrálo?

Hrálo se mi dobře. Myslím si, že jsem nepodal zas tak špatný výkon. Celkově týmová atmosféra mi přišla dobrá.

Co dnešní zápas rozhodlo?

Já si myslím, že ve třetí třetině to bylo větší nasazení, šli jsme více dopředu. Hodně nás drželi gólmani celý zápas. Kdybychom neměli tak dobré gólmany, jako máme, myslím, že by to dopadlo úplně jinak, celkově ten zápas mohl dopadnout úplně jinak. Mohli jsme hrát prodloužení, mohli jsme prohrát. Nebylo to jasné až do prvního gólu ve třetí třetině.

V sobotu vás čeká první extraligový zápas s Ústím nad Labem, co musíte na tréninku ještě dopilovat?

Já si myslím, že bychom měli dopilovat bránění předbrankového prostoru, protože to nám dělalo v tomto zápase velké problémy. Určitě taky střely, střely nebyly takové, jaké by měly být. Občas to létalo vedle.

Sestava Keltů:

Michal Kupec, Ondřej Koudela - Havel Jan, Kolman Matěj, Kadeřábek Jakub, Urban Jakub, Švec Jakub, Bureš Matěj, Janošek Adam - Horel Lukáš, Krbec Denis, Váca Adam, Černý Ondřej, Šlechta Vojtěch, Kurhajec Roman, Havel Jakub, Pangerlová Natálie, Babka Štěpán, Chromek Jan