Junioři 14. 2. 2024

Nadstavbu A zahájí junioři doma proti Pardubicím

Juniory opět po roce čeká účast v elitní nadstavbové skupině "A", kam se probojovali, stejně jako vloni, z druhého místa své divize. Druhá fáze juniorské soutěže startuje už na konci února, kdy Kelti v úvodním duelu na domácím hřišti vyzvou soupeře z Pardubic. Kromě něj pak budou postupně o body usilovat ještě proti Hostivaři, Ježkům z Heřmanova Městce, Kladnu a plzeňským Mečounům.

Takzvané "áčkové" nadstavby, nebo chcete-li nadstavby "A", se stejně jako v předešlých sezónách účastní nejlepších šest celků celé Extraligy juniorů. Přesněji řečeno, do ní postupují první tři celky jak ze západní, tak východní divize. Oproti loňsku, se letošní složení účastníků relativně dost liší. Co se celků ze Západu týče, postup zopakovali Kelti i Rysové, naopak místo Elby zaujala Plzeň, která se do soutěže vrátila po roční odmlce. Východní divize pak prodělala výraznější změny a i proto je skladba nejlepší trojice odlišná. Ve výsledku se tak z východních soupeřů mohou Kelti těšit na opětovný střet s Ježky, Hostivaří a zcela neznámými Pardubicemi.

Celkově v rámci této fáze čeká každý tým deset zápasů klasickým systémem dvakrát "každý s každým" (tj. pět utkání doma, pět venku). Jak už bylo zmíněno, fanoušci Keltů se na první duel můžou těšit už na konci února, kdy do areálu na Hlinkách zavítají hráči Pardubic. Další domácí utkání jsou na programu následně v březnu, a to konkrétně 9. března proti Ježkům a hned po týdnu 16. března s Kladnem. Zbývající dvě nakonec odehrají o první a poslední dubnové sobotě, tedy 6. a 27. dubna. Všechny domácí duely budou podle plánu startovat krátce po poledni v 13:00 hodin.

A co čeká juniory po nadstavbě? To záleží na umístění. Pokud Kelti obsadí nejhůř čtvrté místo, budou moct začít přípravu na svoji celkově třetí účast ve čtvrtfinále. První čtyři pozice v tabulce totiž zaručují přímý postup do play-off. Kdyby však skončili na pátém nebo šestém místě, museli by absolvovat nevyzpytatelné předkolo. Pátá příčka by je odsoudila k nejméně dvěma zápasům (pozn. red. - předkolo se hraje na dva vítězné zápasy) s hůře umístěným třetím týmem z tabulek nadstavby Západ a Východ, šestá pak k sérii s lépe postaveným. O tom, zda bude protivník pro předkolo určen jako lépe či hůře umístěný rozhoduje počet bodů, který získá v rámci své tabulky. Pokud by tedy tým X skončil v tabulce nadstavby Západ na třetím místě s 15 body a celek Y na třetím místě východní nadstavby s 12 body, bude tým X klasifikován jako lépe umístěný.


Předpokládaný rozpis:

sobota 24. února, 13:00 - SK Kelti 2008 vs. HBC Pardubice

sobota 2. března, 11:00 - HBC Plzeň vs. SK Kelti 2008

sobota 9. března, 13:00 - SK Kelti 2008 vs. Ježci Heřmanův Městec

sobota 16. března, 13:00 - SK Kelti 2008 vs. HBC Kladno

sobota 23. března, 12:00 - HBC Hostivař vs. SK Kelti 2008

sobota 30. března, 13:00 - HBC Pardubice vs. SK Kelti 2008

sobota 6. dubna, 13:00 - SK Kelti 2008 vs. HBC Plzeň

sobota 13. dubna, 13:00 - Ježci Heřmanův Městec vs. SK Kelti 2008

sobota 20. dubna, 17:00 - HBC Kladno vs. SK Kelti 2008

sobota 27. dubna, 13:00 - SK Kelti 2008 vs. HBC Hostivař