Mladší žáci A - zápasy 27. 5. 2024

Mladší žáci vyzráli na Hostivař, proti Kladnu zažili hororovou druhou třetinu

Týden před kvalifikačním turnajem se spojený tým mladších žáků na domácím hřišti utkal s "béčkem" Hostivaře a Kladnem. V prvním zápase s Hostivaří se Kelti dostali do vedení už po pěti minutách a z vysokého počtu střel vytěžili celkově šest branek. Problém dělal modrobílým především brankář, který držel tým hostů dlouhou dobu ve hře. Do druhého utkání vstoupilo lépe Kladno, které Kelty zaskočilo hned na začátku a drželo zápas ve své režii. Kelti budou chtít rychle zapomenout především na následující část, ve které inkasovali dokonce devětkrát. Chuť si částečně mohli spravit ve třetí třetině, ve které vstřelili dvě branky a inkasovali pouze jednou.

Komentář trenéra Jana Havla:

"Z generálky na následující důležitý víkend mám sice rozporuplné pocity, z turnaje si však odnášíme i pozitiva. S Hostivaří nás na rozdíl od předchozích vzájemných zápasů trápila především koncovka, kdy hosty několikrát podržel brankář a my jsme nevyvíjeli do brankoviště dostatečný tlak, abychom měli možnost dorážet. Zapracovat musíme i na přesnosti střelby a odstranění některých špatných návyků při střelbě. Na druhou stranu jsme si v obranné fázi vedli dobře a udrželi čisté konto, které si náš brankář dneska rozhodně zasloužil. Ve druhém zápase jsem čekal náročnou bitvu, což se po první rychlé inkasované brance potvrdilo. Ve druhé třetině jsem věřil, že dokážeme vstřelit branku a obraz hry trochu vyrovnat, po sledu obranných chyb na začátku na nás ale padla deka, ze které jsme se oklepali až o přestávce po devíti inkasovaných gólech. Příjemně mě překvapilo, že se hráči nevzdali a třetí třetinu jsme se dvěma góly opanovali my. Věřím, že se z průběhu druhé třetiny ponaučí nejen hráči, ale i my trenéři, abychom na podobné situace reagovali lépe."


Sestava: Pour Matěj - Alahakoon Liliana, Černický Vojtěch, Dolejš Matěj, Galanda David, Hron Tomáš, Kačaba Jakub, Lán Jan, Mayer Vítek, Nový Tomáš, Pachner Antonín, Pořízek Kryštof, Roubal Filip, Šafář Adam, Villagomez Sebastian Rafael, Vondrák Matouš


SK Kelti 2008 A vs. HBC Hostivař B 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

branky a nahrávky: 6. Pořízek (Černický), 7. Mayer (Dolejš), 15. Pachner (Mayer), 23. Vondrák (Pachner), 30. Pachner (Kačaba)
střely: 45:15
vyloučení: 1:1
přesilovky: 1:1
využití: 0:0
oslabení: 0:0



SK Kelti 2008 A vs. HBC Kladno 2:12 (0:2, 0:9, 2:1)

branky a nahrávky: 22. Vondrák (Pachner, Černický), 27. Vondrák (Černický, Kačaba) - 1. Novák, 9. Bešťák (Tatíček), 11. Pokorný (Houska, Novák), 11. Pokorný (Novák), 13. Bešťák (Gerlich, Houska), 15. Houska (Pokorný), 15. Houska (Pokorný, Novák), 16. Bešťák (Gerlich), 17. Pokorný, 19. Houska (Pokorný, Novák), 20. Gerlich (Bešťák), 25. Pokorný Mar. (Pokorný Mich.)
střely: 12:31
vyloučení: 5:5
přesilovky: 3:2
využití: 0:0
oslabení: 0:0