A-tým - zápasy 24. 8. 2024

A-tým si zpestřil přípravu zápasem s Plzní

Týden před ostrým startem 1. ligy vyjelo Áčko za přátelákem do Plzně. Z důvodu několika zranění a dalších okolností to byla velmi mladá sestava. Ta se ovšem soupeře nezalekla a dokázala s ním gólově dlouho držet krok. Zápas nakonec rozhodly poslední dvě minuty, kde Kelti dvakrát nechali brankáře Koudelu na holičkách, a tak prohráli 3:5.

HBC Plzeň - SK Kelti 2008 5:3

Sestava Keltů: Koudela - Maršoun, Häusler, Váca, Rozenberg, Švec, Havel Jan - Taufer, Kohout, Horel, Krbec, Havel Jakub, Kurhajec, Patera, Černý O., Mathauser

Branky Keltů: Váca, Rozenberg, Maršoun

Komentář trenéra Romana Nováka:

"V Plzni jsme sehráli přátelské utkání které bylo velmi přínosné. V sestavě, která připomínala spíše juniorku než tým dospělých. Utkání se hrálo ve svižném tempu, s řadou šancí na obou stranách. Rozhodně jsme nepůsobili zakřiknutým dojmem, a tak na obou stranách měli brankáři, co dělat. Plzeň nám třikrát ukázala, jak hrát přesilovku. My jsme dokázali využít přesilovku pouze jednu, ale zato jsme dvakrát skórovali při hře v pěti, a tak jsme dvě minuty před koncem drželi plichtu. Jenže chvilkový výpadek v koncentraci znamenal dva poměrně laciné góly a konečnou porážku. Každopádně tým zaslouží pochvalu za houževnatý výkon a věřme, že se jej bude dařit opakovat v zářijových utkáních."