Ženy - zápasy 25. 9. 2024

Svitavské prokletí trvá. Fretky přijely bez bodu

Ve svitavské hale se ženskému celku prostě nedaří. Ani na třetí pokus se jim na půdě Sršňů nepodařilo vybojovat výhru a mají zde tak děsivě vypadající zápasovou bilanci 0:10. První zápas však napovídal spíš opaku, když proti Třinci nastoupily s útočnou hrou, kterou dlouho držely a přidávaly jednu střelu za druhou. Soupeřky ale z první nepřehledné situace před brankou ihned skórovaly a byly to ony, kdo šel do vedení. A ač Fretky nepolevovaly ve své hře a dál protihráčky dostávaly pod tlak, neubráněná oslabení je stála vítězství. Následoval druhý duel proti domácím a ani ten neudělal berounským fanouškům radost. I když byla hra relativně vyrovnaná, a to i střelecky, efektivita byla jasně na straně žlutého celku, který z 16 střel přetavil v branku čtyři. Fretky naopak ze 13 pokusů nedostaly za záda Stejskalové ani jednu a na body si budou muset počkat.

Komentář Michaely Šmatlákové:

"Z výjezdu do Svitav jsme sice nepřivezly body, ale utkání bych zhodnotila poměrně pozitivně. V zápase s Třincem jsme se přizpůsobily tempu soupeře. Pozitivní však bylo to, že jsme do zápasu dokázaly přenést věci z tréninků a naše hra nevypadala špatně. Bohužel nás stále trápí střelecká nemohoucnost a jediný náš gól zápasu dokázala vstřelit Eliška Hloušková. Druhý zápas, který jsme sehrály se Svitavami opět nevypadal herně špatně, bohužel jsme dostaly čtyři špatné góly a opět jsme nedokázaly proměnit své šance a vstřelit soupeři góly. Výjezd přes půlku republiky hodnotím pozitivně, ačkoliv tomu výsledky neodpovídají. Na zápasech je vidět, že na trénincích opravdu něco trénujeme a přenášíme to i do hry. Střely na branku také máme, ale potřebujeme se naučit je proměňovat. Doufám, že na domácí Lize žen v říjnu si nějaké ty body vybojujeme."


Komentář trenéra Jaroslava Smejkala:

"První zápas letošní sezony začal dobře, holky tlačily soupeřky z Třince a až do dvanácté minuty se hrálo téměř výhradně na polovině soupeřek. Poté přišel rychlý brejk a studená sprcha v podobě inkasovaného gólu. Bohužel před koncem třetiny padl do naší sítě ještě jeden. Holky se ale nesložily a druhá třetina se hrála v lehce pozměněné sestavě, kdy holky dokázaly po mnoha šancích dát na 2:1. To už bylo bohužel, co se gólů týče, z naší strany vše. Děvčata se sice nevzdala a ještě zatlačila soupeřky při pokusu o vyrovnání, ale soupeřkám z Třince se opět podařila jedna z mála akcí a za stavu 3:1 se nám již zápas otočit nepovedlo. Druhý zápas proti domácím hráčkám už byl složitější. Po první „ušmudlaném“ a druhém hezky pod horní tyčku vstřeleném gólu už na holky padla trochu deka a běhavější soupeřky už nám nic nedovolily. Nicméně tento dvojzápas bych hodnotil víceméně kladně. Pohyb holek po hřišti není špatný, soupeřky dokážeme zatlačit , ale musíme zapracovat na střelbě, protože počet neproměněných šancí byl moc velký."

Sestava Fretek: Koudelová - Mezei, Sevaldová, Škorpilová, Šlemarová - Faitová, Frýdlová, Hloušková, Hrubá, Makovská, Pangerlová, Staňková, Šmatláková,



HBC Enviform Třinec vs. HBC Fretky 3:1 (2:0, 1:1)

  • - branky: 12. Karolová, 13. Tomečková (Hrčková), 23. Tomečková (Martincová) - 20. Hloušková (Makovská, Faitová)
  • - střely: 16:23
  • - vyloučení: 1:2
  • - přesilovky: 2:1
  • - využití: 2:0


HBC Fretky vs. TJ Sršni Svitavy 4:0 (0:3, 0:1)

  • - branky: 6- Zavoralová (Fuchsová), 12. Fuchsová (Šafářová), 14. Benešová (Fuchsová), 18. Fuchsová (Benešová)
  • - střely: 13:16
  • - vyloučení: 1:2
  • - přesilovky: 2:1
  • - využití: 0:0