Ženy 21. 3. 2022

Fretky o víkendu sehrály na domácí ploše turnaj 3+1

Týden po čtvrtém kole Ligy žen odehrály Fretky další porci utkání, tentokrát však "pouze" na třetině hřiště. Na domácí ploše totiž uspořádaly turnaj formátu 3+1, kterého se kromě Fretek, které postavily dva týmy, navíc zúčastnil výběr KOVA a plzeňských Litic.

Turnaj se hrál jednoduchým systémem - nejdříve sehrál každý tým tři utkání podle vzorce "každý s každým" a následně jedno utkání o umístění. Nejvíce se zadařilo hráčkám z Plzně, které nepadly ani jednou, ve finále si poradily s B-týmem Fretek a zaslouženě braly celkové prvenství. Bronzovou příčku po vyrovnaném zápase vybojovalo pražské KOVO.

Výsledky turnaje:

  • HBC Fretky "A" vs. TJ KOVO Praha 3:1
  • HBC Fretky "B" vs. HBC Plzeň-Litice 0:3
  • HBC Fretky "B" vs. HBC Fretky "A" 3:0
  • HBC Plzeň-Litice vs. TJ KOVO Praha 6:1
  • TJ KOVO Praha vs. HBC Fretky "B" 4:8
  • HBC Plzeň-Litice vs. HBC Fretky "A" 4:1
  • o třetí místo: HBC Fretky "A" vs. TJ KOVO Praha 3:4
  • finále: HBC Plzeň-Litice vs. HBC Fretky "B" 6:2


Sestava Fretek "A": Koudelová - Holá, Miltnerová, Bilasová, Makovská, Faitová, Hloušková, Škorpilová, Rezková

Sestava Fretek "B": Frýdlová - Šmatláková, Pangerlová, Hrubá, Sevaldová, Mazancová, Nováková, Šlemarová, Vaculíková


Komentář Ivy Sevaldové: "Vzhledem k tomu, že nám region tak trošku zamrzl a dalo by se říct, že i rezignoval na jakékoliv pořádání akcí pro dívky a ženy, nezbývá nám nic jiného než vzít vše do svých rukou. Turnaj hodnotím vesměs pozitivně, podařilo se nám postavit dva týmy a zapojit i mladší dívky, které předvedly proti starším a zkušenějším soupeřkám velmi sympatické výkony. Pevně doufám, že podobných akcí přibude a potkáme se s ostatními týmy i na jiných místech než v Berouně."


Komentář Kateřiny Hrubé: "Celkově jsem z turnaje odcházela v podstatě jen s pozitivními pocity. Nejenže šlo o příjemné zpestření pauzy mezi koly Ligy žen, ale našlo se tam několik pěkných akcí, střelecky se prosadilo hodně hráček a i zakládání útoků se nám docela dařilo. A to, si myslím, že nám může pomoct i vzhledem k následujícím ligovým zápasům. Až na pár zbytečných potyček šlo o pohodové hokejbalové dopoledne, během kterého jsme si dosyta zahrály a budu se těšit na další turnaj."