Junioři - zápasy 11. 3. 2023

První jarní výhra pro juniory

Junioři přivítali v prvním jarním domácím zápase Hradec Králové, se kterým mnoho zkušeností nemají. Berounští se dostali do dvoubrankového vedení hned v první třetině. Toho se už nepustili do konce zápasu, i když občasný výmol se na cestě za třemi body ještě objevil. Kelti porazili Hradec 5:2 a zapsali tak první jarní body do nadstavbové tabulky.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Do zápasu jsme nastupovali v hodně kombinované sestavě, ale s cílem a touhou konečně zvítězit. To se povedlo, i když cesta nebyla snadná. Soupeř se do konce zápasu držel na dostřel a výborně chytající brankář Vrkoslav jej držel ve hře. V samotném závěru utkání jsme rozhodli o tom, že tři body zůstávají v Berouně, po vydřeném a týmovém výkonu. Víc asi není třeba dodávat a věříme, že jsme připraveni na "derby" s Kladnem v příštím týdnu."

Rozhovor s Matějem Bertošem:

Úvodní dvě utkání jste nedovedli do vítězného konce, co jste chtěli dnes zlepšit?

Chtěli jsme začít dávat góly. V prvních dvou zápasech jsem dali pouze jeden gól každý zápas, což je strašně málo. V Heřmanově Městci jsme dostali čtyři, v Třinci dva. Tímhle zápasem jsme to dost změnili. Dali jsme pět gólů, přestříleli jsme soupeře. Drželi jsme ho v pásmu, až na druhou třetinu, kdy jsme trochu polevili. Toť vše.

Hradec se ve druhé třetině vrátil do hry, co za tím stálo?

Mysleli jsme si, že to bude jednodušší. I když nás na to trenéři upozorňovali, tak jsme to nebrali vážně a dopadlo to tak, že jsme polevili. Dostali jsme dva góly za třetinu. Sice jsme si náskok zvětšili o jeden gól, pak jsme o něj ale zase přišli.

Další neznámý soupeř z východní divize, je to velký rozdíl než hrát proti známým soupeřům ze západu?

Určitě ano, protože já jsem proti ani jednomu týmu nikdy nehrál. Takže pro mě to byla vždycky premiéra. Bylo to zajímavý, zjistili jsme, jak je na tom východ.