Junioři - zápasy 25. 3. 2023

Juniorka neprodloužila vítěznou sérii, v cestě stálo Ústí

Juniorka pokračovala v sérii domácích utkání a přivítala Ústí nad Labem. Zápas s nádechem play-off atmosféry byl velmi vyrovnaný. V první třetině byli lepší Kelti, vytvořili si několik brankových příležitostí, byla z toho ale jen jedna branka. V druhé části převzalo iniciativu Ústí a vytěžilo z toho vyrovnání. Další gól už v základní hrací době nepadl a utkání dospělo až do nájezdů, kde byli šikovnější hosté, kteří tak porazili Kelty 2:1 po nájezdech.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Čekali jsme náročné utkání plné osobních soubojů. To se potvrdilo, stejně jako že soupeř patří, navzdory tabulkovému postavení, mezi silné týmy skupiny. Hrál se hokejbal nahoru - dolů, přičemž chvilku byl lepší náš tým, chvilku soupeř. V závěru plály i emoce, které jsme ovládly lépe a v prodloužení jsme mohli rozhodnout v přesilovkách. Jenže jsme je nesehráli ideálně a nájezdovou loterii vyhrál soupeř. Přesně takovéhle zápasy potřebujeme a chceme hrát. Rozhodují maličkosti a dnes bylo Ústí lepší právě o ty nájezdy."

Rozhovor s Vojtěchem Šlechtou:

Jak bys popsal dnešní zápas?

Hráli jsme podle mě lépe celou dobu. Byli jsme aktivnější. Bohužel jsme nedali góla v závěru utkání. Nájezdy jsou 50 na 50 a my jsme prohráli.

Soupeř skóroval pouze ve druhé třetině, kdy se vrátil díky vaší pasivitě do hry, co za těmito výpadky stojí?

Skoro celou třetinu jsme nehráli v pěti, byli jsme hodně oslabení a dostali jsme jeden gól. Kvůli pasivitě to asi nebylo, si myslím.

Mohli jste vyhrát zápas v základní hrací době?

Myslím si, že ano. Měli jsme dost šancí hlavně v závěru utkání. Bohužel to tam nepadlo.

Fotogalerie