Junioři - zápasy 13. 5. 2023

Juniorka vstoupila do čtvrtfinále výhrou!

Stejně jako loni narazili Kelti ve čtvrtfinále play off na Třinec. Hned od začátku byli Kelti aktivní a svým pohybem donutili soupeře k faulům. Právě v přesilovce je pak poslal do vedení Krbec. Když ve druhé a třetí třetině přidali dvě branky ještě Vrabec s Černým, vypadalo to na klidný konec. Zbytečná vyloučení a špatná disciplína však závěr utkání ještě zdramatizovala. Kupec však tlaku odolal a mohl slavit vítězství 3:1.

Komentář Matěje Taufera:

"Z mého pohledu jsme odehráli dobré utkání. Soupeře jsme předčili v pohybu, což mu dělalo velké problémy. Skvěle nám fungovali rotace, z kterých bylo spoustu šancí. Branek jsem mohli dát trochu více, ale důležité je hlavně vítězství. Moc se mi líbil výkon mladších kluků, kteří se dneska předvedli opravdu v dobrém světle a věřím, že jim forma vydrží i do dalších zápasů. V bráně nám několikrát pomohl skálopevný Michal Kupec, což nám především v obraně dodalo klid. Teď už se budeme koncentrovat na třinecký asfalt a snad podáme podobný výkon jako dnes vylepšený o několik detailů."

Rozhovor s trenérem Romanem Novákem:

Jak kluci přistoupili k prvnímu zápasu play off?

Já myslím, že k tomu přistoupili dobře s tím, že jsme před zápasem měli nějakou poradu, která byla trošku jiná než obvykle a myslím si, že k té poradě přistoupili kluci taky dobře a šli jsme na to hřiště natěšený, že soupeře přehrajeme.

Odpovídal průběh zápasu tvým očekáváním?

Třinec byl houževnatější než jsem si mysleli i v těch deseti lidech, výborně jim zachytal brankář. My jsme měli problém ho překonat a myslím si, že soupeř odehrál super utkaní tady u nás v Berouně. Nicméně tou aktivitou, kterou jsme vytvářeli, tak jsme ho nakonec udolali, i když ten závěr úplně nebyl podle našich představ.

Co bude potřeba udělat v Třinci pro zvládnutí druhého zápasu?

Dojet tam v patnácti lidech minimálně s jedním gólmanem. Naladit se na to utkání, tak jak bychom si představovali. Namotivovat ten tým správně a především to tam odbojovat.