Junioři - zápasy 21. 5. 2023

Juniorka postoupila do semifinále!

Druhý zápas extraligy juniorů odehráli Kelti v dalekém Třinci, kam se vydali s jednodenním předstihem. I možná díky tomu byla jejich aktivita parádní hned v úvodu zápasu, když si vytvořili hned několik brankových příležitostí. Avšak na hrubém asfaltu tápali modrobílí v koncovce. Toho soupeř ve druhé třetině využil a šel do vedení. Berounští junioři však dokázali zápas ve třetí třetině zvrátit zpět na svoji stranu a po hezkém obratu postupují do semifinále.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Druhý čtvrtfinálový duel jsme jeli do Třince vyhrát. Nepřipouštěli jsme si jinou variantu, do zápasu vstoupili brankou, pokračovali v tlaku, jenže jsme ztroskotávali na brankáři Halouzkovi. Ten se ukázal jako nepostradatelný pro svůj tým, protože domácí držel neustále ve hře. Nám na asfaltu nešla přesilovková kombinace, a když už jsme gól na 2:0 dali, rozhodčí jej pro vysokou hůl odvolali. Tato situace s týmem zamávala a Třinec ji využil. Dvěma slepenými góly, po našich chybkách, se dostal do vedení. V poslední třetině byl na hřišti už jen jeden tým a brankář Halouzka. V polovině třetiny se jej konečně podařilo prostřelit Krbcovi a hnali jsme se za výhrou. Domácí byli často vylučováni a nakonec se podařilo zužitkovat jednu početní výhodu střelou od modré kapitánu Tauferovi. Poslední dvě minuty už jsme uhájili a mohli zaslouženě slavit postup."


Pozápasové dojmy trenéra Romana Nováka:

"Druhý zápas měl z naší strany vše, co by měl zápas playoff mít. Emoce, zápletku, a konec, který si hráči opravdu vybojovali a vydřeli. Věřím, že k tomu pomohl jak náš herní progres, tak loňská zkušenost z podobných zápasů. V semifinále jsme zaslouženě a máme chuť se podívat i dál!"