Junioři - zápasy 27. 5. 2023

Velký obrat poslal juniorku do vedení v sérii

V semifinále play off vyšel na Kelty Heřmanův Městec a kvůli horšímu postavení po základní části museli Berounští za prvním zápasem vyjet právě do Pardubického kraje. Modrobílí sice začali dobře, ale posléze s aktivitou polevili, soupeř toho využil a šel do tříbrankového vedení. Kelti nic nevzdali a zásluhou velmi zlepšeného přístupu ve druhé třetině dokázali srovnat. Obrat dokonal Denis Krbec, který 40 sekund před koncem zápas rozhodl.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Zápas jsme sice rozehráli dobře, jenže jsme faulovali, domácí celek díky tomu srovnal krok a náhle byl aktivnější. Navíc se mu jednu z šanci podařilo využít, následně jsme chybovali při přesilovce a pak šťastná střela znamenala vedení Ježků 3:0. O přestávce jsme si k utkání něco řekli a ve druhé třetině dominovali. Týmový výkon podpořil kapitán Taufer, který třemi góly v rychlém sledu srovnal. Třetí část byla vyrovnaná, každý tým orazítkoval tyč, možná jsme to byli my, kdo byl mírně aktivnější a v poslední minutě jsme byli odměněni střelou od modré, kterou Krbec umístil naprosto přesně."

Pozápasové dojmy trenéra Romana Nováka:

"Obrat v utkání byl naprosto zasloužený. Šli jsme mu naproti aktivitou, tým se za nepříznivého stavu nevzdal a šel si výhře naproti. Jeden krok je za námi. Zbývají dva, které chceme udělat!"