Junioři - zápasy 3. 6. 2023

Po velkém drama jsou junioři blízko postupu

Junioři se konečně v semifinálové sérii představili také před domácím publikem. Ve vyrovnaném zápase, který opět rozhodovaly maličkosti, Kelti několikrát vedli, avšak soupeř dokázal vždy srovnat. Za stavu 4:3 pro Kelty 40 sekund před koncem se už zdálo, že to Modrobílí dotáhnou do vítězného konce. Ježci ovšem znova srovnali a poslali zápas do prodloužení, kde se diváci branky nedočkali a rozhodnout musely nájezdy, kde byli šikovnější Berounští a vedou v sérii 2:1 na zápasy.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Oproti zápasům v Heřmanovém Městci ten dnešní dvě třetiny nabíral na tempu. My jsme byli aktivnější jak střelecky, tak v pohybu a byli jsme i více na míčku. Jenže Ježci byli ti, kdo nás školil v efektivitě zakončení a využívání chyb soupeře. I proto se třikrát gólově dotáhli, přičemž vyrovnání dvacet vteřin před koncem bylo hodně trpké. Ani v prodloužení jsme nepolevili a gólové šance si vytvořili, brankář společně s obranou hostí však odolali. Nájezdová loterie pak patřila našim střelcům a brankáři Koudelovi. Dovolím si tvrdit, že bod za výhru si připisujeme zaslouženě."

Rozhovor s Františkem Vrabcem:

Dnes se rozhodlo až v samostatných nájezdech, čím to bylo?

Zatím všechny tři utkání s Heřmanovým Městcem byla poměrně vyrovnaná a rozhodovalo se až v samotném závěru. Jsme rádi, že jsme to dnes urvali na naší stranu.

V zápase jste několikrát vedli, avšak soupeř se dokázal vždy dotáhnout. Stála za tím ztráta koncentrace?

Z části možná ano, ale mají tam pár šikovných kluků, které když si v příštím utkání pohlídáme, tak si myslím, že utkání můžeme v klidu vyhrát a nemusíme se strachovat až do samého závěru.

Zítra máte šanci sérii ukončit, co je pro to potřeba udělat?

Tak za prvé se na to zodpovědně připravit, a když si pohlídáme ty menší individuální chyby a vyvarujeme se jich, tak si myslím, že zítra můžeme v klidu zvítězit a sérii ukončit.