Junioři - zápasy 5. 6. 2023

Šlechta poslal juniorku do finále brankou v prodloužení

Ve čtvrtém zápase semifinálové sérii mohli Kelti o svém postupu rozhodnout před fantastickým publikem, které čítalo 218 diváků. Berounští nezačali vůbec špatně a zásluhou Krbce vedli po první třetině 1:0. Druhá třetina se jim ovšem vůbec nepovedla a většinu jí strávili na trestné lavici, což Ježkům pomohlo k vyrovnání. Vedení vrátil Modrobílým Kurhajec, avšak opakoval se scénář sobotního odpoledne a hosté srovnali 31 sekund před koncem. V prodloužení se k dorážce dostal osamocený Šlechta, který odšpuntoval oslavy a poslal Kelty do finále.

Komentář trenéra Romana Nováka:

Zápas jsme chtěli rozhodnout již na začátku, jenže nás srazila naprosto zbytečná vyloučení. A to nejen v první, ale i v druhé třetině. Právě v druhé části byli Ježci jasně lepší a my mohli děkovat Koudelovi i paní Štěstěně, že jsme neinkasovali, protože jsme řešením situací v našem obranném pásmu šli Ježkům a jejich útočným snahám vstříc. Gól však nepadl, a tak se drama odehrálo opět v závěru třetí části. Získali jsme vedení, které jsme opět hloupě ztratili v power play soupeře. V prodloužení měly oba celky možnost utkání zlomit, my jsme opět byli o něco aktivnější a nakonec nás do euforie poslal Vojta Šlechta, který půl minuty před koncem nadvakrát rozhodl.”

Pozápasové dojmy trenéra Romana Nováka:

“I potřetí jsme dokázali suveréna základní i nadstavbové části udolat. Neuvěřitelně houževnatý tým soupeře zaslouží uznání za to, jak odbojoval celou sérii. Na naší straně pak musíme vyzdvihnout především týmového ducha a soudržnost týmu, který těžká utkání mentálně zvládl a v klíčových okamžicích, kdy se nedařilo nebo soupeř srovnal, tlaku odolal a nepoložil se.

Douška na závěr. Heřmanův Městec, respektive tým juniorů, má náš naprostý respekt za to, jak herně i lidsky tyto čtyři těžké souboje sehrál. Věřím, že se za rok oba týmy znovu potkají a rozdají si to znovu, třeba ve finále.”

Rozhovor s Vojtěchem Šlechtou:

Co bylo v této sérii nejdůležitější zvládnout, abyste z ní vyšli vítězně?

Věřit až do konce, protože všechny zápasy jsme zlomili v závěru utkání, urvali jsme to a zvládli jsme to.

Do dnešního zápasu jste narozdíl od těch minulých nevstoupili úplně ideálně, bylo to nervozitou?

Nervozitou to nebylo. Nepřišlo mi, že jsme vstoupili do zápasu špatně, spíše do druhé třetiny, kterou jsme si nechali trošku utéct, ale nakonec jsme to otočili a zvládli.

Jak bys popsal svůj vítězný gól v prodloužení?

Stál jsem tam za bekem, ten to (míček) nechytil a dostalo se mi to na hokejku. Dloubnul jsme to tam, naštěstí to gólman neměl a padlo to tam.