Junioři - zápasy 16. 6. 2023

Junioři končí sezónu těsně pod vrcholem

Třetí finálové utkání se odehrálo konečně v Berouně a nutno podotknout, že diváci vytvořili fantastickou kulisu, která se v Hlinkách moc často nevidí. Oproti prvním dvou zápasům byli Kelti od začátku aktivnější a soupeři nedarovali ani metr. Ústí bylo ovšem velmi produktivní, a tak bylo dvě minuty před koncem skóre vyrovnané. Následně se k míčku dostal ústecký kapitán Kapusta a vystřelil Elbě titul. Kelti sice ještě v závěrečném tlaku měli několik příležitostí, ty ale nevyužili a sezónu končí na druhém místě.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Třetí zápas s Ústím se nám konečně vyvedl podle představ. Byli jsme soupeři vyrovnaným protivníkem, který někde po cestě ze severu ztratil respekt, dokázali jsme skvělé diváky dostat do varu a dlouho drželi naději na úspěch. Jenže štěstí se v závěru zápasu shodou několika věcí přiklonilo k soupeři a místo výhry, ve kterou jsme věřili, jsme nakonec museli zkousnout porážku. Nic na tom nezměnila ani dobře sehraná power-play.”

Dojmy trenéra Romana Nováka:

“V pátek večer to Berouně rozhodně bez šance nebylo, nicméně soupeř zužitkoval své zkušenosti a sérii rozhodl především téměř bezchybným výkonech v domácích zápasech. Nezbývá než sportovně pogratulovat k titulu, který jde do Ústí nad Labem zaslouženě. Pro nás, Kelty, bylo letošní play-off další cennou zkušeností. Přiznejme si, že zápasy o titul se nehrají každý rok a tým, který jsme před sezonou na finále tipovali snad jen my, trenéři, v domácím zápase dokázal, že druhé místo není náhoda. Za celoroční práci si hráči a hráčky zaslouží pochvalu a věříme, že jsme finále juniorské extraligy nehráli jako klub naposledy!”


Rozhovor s trenérem Markem Horelem:

Jak bys zhodnotil finálovou sérii a dnešní zápas?

Hodnotí se mi to těžko, poněvadž jsme samozřejmě věřili ve vítězství dneska a chtěli jsme prodloužit celou sérii. Nicméně, asi všichni víme, že tahle série se lámala už na začátku, což byly zápasy v Ústí, které se nám hodně nepovedly. Na druhou stranu vidím, to, co kluci dneska předvedli. To bylo, za mě, neuvěřitelný. Tým předvedl absolutně všechno. Poděkovali jsme jim v kabině, řekli jsme jim, že jsme na ně hrdí a jdeme dál. Chceme příští sezonu dokázat ještě ten krůček navíc.


Co se kromě sestavení jednotlivých pětek změnilo oproti zápasům v Ústí?

Rozhodně síla týmu, vůle po vítězství a výkon na nějaké hranici sebeobětování, protože bez toho kluci nepodávali nadstandardní výkon, který je ve finále prostě potřeba a dneska ukázali, že toho jsou schopní. Nám se strašně líbilo, jak vstoupili do utkání, jak bojovali, jak nenechali Ústí ani centimetr a bylo to strašně znát. Tým kompletně všechny tři pětky dostupoval, všechny hráče a najednou zjistil, že se s nima (s Ústím) dá hrát a byli mnohem silnější na balonku a vlastně z toho získávali ty možnosti a šance, kterých dneska bylo víc než ty první dva zápasy.


Jaké pocity převažují? Zklamání nebo spokojenost s výkony, které tým předváděl?

Zklamání samozřejmě... chtěli jsme titul, to je jasný. To jsme vštěpovali i hráčům, respektive sami chtěli vyhrát ten pohár a chtěli mít zlatý medaile na krku, Každopádně myslím si, že z toho zklamání se pomaličku stane nějaké uvědomění si, že jsme byli ve fiále, že dokázali porazit spoustu týmů, což mimochodem bylo jedno z našich témat. Vyjmenovali jsme hráčům všechny týmy, mimo Ústí, aby věděli před zápasem, koho všeho nechali pod sebou a vlastně dokázali, že finál nejsou náhodou. Takže jsme na ně pyšní, hrdí, myslím si, že si taky postupem času uvědomí, kam až došli a myslím, si, že převládne nějaký příjemný pocit z toho, že jsme byli ve finále, i když to nestačilo na zlaté medaile.