A-tým - zápasy 12. 11. 2023

Konečně výhra! A-tým porazil Brno

Áčko šlo do nedělního utkání s jasným cílem zlomit šňůru několika proher v řadě. To se Keltům povedlo hlavně díky povedené druhé třetině, ve které rozvlnili sítě hned čtyřikrát. Ve třetí třetině ještě přidali tři góly a k vidění byl i hattrick Lukáše Horela. Vítězství 7:1 vlilo Berounským do žil čerstvou krev před posledním zápasem podzimu v Českých Budějovicích.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Po zcela vyrovnané první třetině jsme využili ve druhé třetině čtyři naše velké šance a pěknými góly se odrazili do slibného vedení. Přestože jsme soupeři nechali závěr druhé třetiny a umožnili mu snížení, ve třetí třetině už jsme Brno do zápasu nepustili a dokázali ještě vedení navýšit. Výhra je z kategorie důležitých, neboť ukončila jednu nepříznivou sérii, opět nás posunula o kousek blíže středu tabulky a jarním vyřazovacím bojům. Zároveň pomohla zlepšit trošku pošramocené střelecké sebevědomí z posledních utkání."

Rozhovor s Matějem Tauferem:

V poslední době se potýkáte s výsledkovou krizí, pociťovali jste kvůli tomu před domácím utkáním nějaký tlak?

Že bychom pociťovali nějaký tlak to určitě asi ne, spíš jsme z toho byli takový zpruzený. Není to úplně příjemné prohrát tolik zápasů v řadě, ale myslím si, že víme, proč jsme ty zápasy prohrávali. Dneska jsme nehráli zas o tolik lépe, si myslím, akorát soupeř tam otevřel ty šance z těch protiútoků a my jsme si tam dobře nabíhali a byli jsme efektivní v zakončení, což nám tu výhru přineslo.

Utkání jste rozhodli již ve druhé třetině díky čtyřgólové pasáži, jak se vám poté hrálo?

Rozhodně to zlepšilo náladu jak v kabině, tak i na střídačce. Potom jsme hráli víc sebevědomě, což nám možná chybělo v těch posledních zápasech. Nebáli jsme se něco vymyslet, byli jsme kreativní. Vytvořili jsme si ještě spoustu šancí, ale zároveň jsme možná až moc plašili a mohli jsme si to více pohlídat vzadu a nedostat ten jeden gól.


Podzimní část ukončíte příští týden v Českých Budějovicích, jaký zápas očekáváš?

Očekávám vyrovnané utkání, v Budějovicích to nebude nic lehkého. Loni jsme tam vypadli v předkole play-off. Ale bude to o tom psychickým nastavení, protože technicky na to máme, abychom je porazili, ale musíme se na to připravit mentálně již v týdnu a být namotivovaní a urvat ty poslední tři body, protože to bude důležitý do jarní části, a taky abychom si užili rozlučku.