A-tým - zápasy 7. 4. 2024

Áčko opět ztratilo vedení, tentokrát s Poličkou

Stejně jako minulý týden v České Třebové i v zápase s Poličkou šli Kelti brzy do vedení. I nadále si tvořili další slibné příležitosti, ale brankáře Nováka již neprostřelili. Zato Polička se po pomalejším začátku probrala, ve třetí třetině otočila zápas na svou stranu a vyhrála 2:1.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Nedaří se nám přetavit vyrovnané zápasy ve svůj prospěch. Bohužel už počtvrté v řadě, když naše hra není úplně špatná, ale v rozhodujících chvílích jsme prostě horší nebo uděláme nějakou chybu, kterou soupeř potrestá. Nedá se nic dělat, máme před sebou poslední utkání základní části, kde to můžeme zlomit. Na druhou stranu je nyní jasné, že musíme do předkola a v play off se hraje stejně od nuly."

Rozhovor s Tomášem Bartolenem:

Co jste si dnes říkali před utkáním?

Chtěli jsme do utkání vstoupit pozitivní a s energií. Dát prvního góla, to se povedlo. Bohužel pak se to nepovedlo dál.

Proč se vám povedlo vstřelit pouze jeden gól?

Je to něco, co řešíme posledních několik zápasů, že neproměňujeme šance, které máme. I v Třebové jsme těch gólů mohli dát více. Nemyslím si, že je to tak, že by kluci nechtěli, ale prostě to tam nepadne. Věřím tomu, že se to prolomí tím, až dá někdo, třeba jako já, golfáka od červený do víka, tak se ten tým nakopne a začne to tam lítat.

Jsou v dnešní porážce i nějaká pozitiva, které si odnášíte?

Pozitivum je, že jsme dostali jenom dva góly. To není hodně na hokejbal. My jsme celkově, si myslím, že zapracovali na obraně oproti podzimu, když jsme těch gólů dostávali doopravdy hodně. I když pořád tam je prostor pro zlepšení. Myslím si, že od druhý třetiny, ačkoliv na konci byl samozřejmě větší tlak, ten tým chtěl dát góla. Nepovedlo se to bohužel. Holt na jeden gól se nevyhrává ani ve fotbale kolikrát, takže je to málo. Musíme zkusit to nějakým způsobem zlomit.