A-tým - zápasy 14. 4. 2024

Áčko potrápilo vítěze základní části

A-tým přivítal v neděli Blatnou a toto utkání mělo grády. Již v první třetině padly čtyři branky, avšak vyrovnaně na obou stranách. Ve druhé části odskočili Kelti do dvoubrankového vedení zásluhou juniorů Denise Krbce s Lukášem Horelem. Blatná ovšem ve třetí části dokázala srovnat, a tak se muselo po konci základní hrací doby pokračovat. V prodloužení byly šance na obou stranách, ale šťastnější byli nakonec hosté, kteří tak vyhráli 5:4.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Poslední zápas základní části přineslo velmi zajímavé utkání s vítězem základní části. Pro nás bylo utkání testem připravenosti na playoff, i z toho důvodu, že se nám závěr jara nedařil úplně podle představ. Blatná nastoupila sebevědomě a využila hned zkraje dvou našich chyb. Jenže střelecky jsme nezaháleli a dokázali rychle srovnat. Blatná v první části dominovala, nicméně střelecky se neprosadila. Nám patřila druhá třetina, kdy jsme byli střelecky aktivnější a získali slibné vedení. To soupeř ve třetí část zase umazal a v závěru se hrálo vabank, když oba týmy mohly rozhodnout. Stejně jako v nastavení, kdy se nakonec těsně přes sirenou podařilo soupeři využít naší chyby. Naše dnešní snažení lze hodnotit velmi pozitivně. Mladý tým svojí aktivní hrou soupeře dokázal potrápit, vybojoval bod a dobře se naladil na předkolo playoff."

Rozhovor s Vítkem Vozdeckým:

Dnes jste sice opět prohráli, ale vedoucímu celku jste sebrali bod, převažují pozitiva, nebo negativa?

Tak v současné době jsme samozřejmě zklamaní, že jsme je neporazili, ale objektivně si musíme říct, že šance rozhodnout jsme měli jak my, tak oni. Je super, že jsme dokázali potrápit první tým a je to super odraz do play-off. Musíme se odrazit z tohohle výkonu a navázat na to.

Když se ohlédneš za celou základní částí, přijde ti konečné umístění zasloužené?

Samozřejmě bych si představoval umístění daleko výše. Hodně zápasů jsme prohráli o gól, sami jsme si je prohráli zbytečnými chybami a tak, ale máme velice mladý mančaft a v příštích letech si myslím, že to zdokonalíme a můžeme pomýšlet na první příčky v lize.

V předkole vás bude velmi pravděpodobně čekat Mladá Boleslav, co od nich čekáš?

Boleslav je určitě kvalitní soupeř. Mají tam ty rychlý Lhoťáky, ty si musíme pohlídat. Očekáváme, že do toho dají všechno, stejně jako my. Párkrát nás už vyřadili v druhé lize, párkrát my je, tak chceme to zase teď strhnout na svou stranu.