A-tým - zápasy 28. 4. 2024

Áčko vstoupilo do předkola prohrou v prodloužení

A-tým v předkole narazil na Mladou Boleslava a první zápas sehrál doma. Kelti se ve druhé třetině dostali do vedení zásluhou Denise Krbce. Hosté ale dokázali vyrovnat a zápas musel jít do prodloužení. V tom byli úspěšnější hráči Boleslavi, kteří zvítězili 3:2.

Komentář trenéra Romana Nováka:

"Nemůžu se ubránit dojmu, že jsme si dnes zápas prohráli sami. Nasazení v první a druhé třetině bylo daleko za naším očekáváním a zápas dlouho vyřazovací boje nepřipomínal. Tygří dvěma góly v přesilovkách vedli, my jsme dokázali srovnat a zápas šel do nastavení. V něm jsme spálili několik dobrých šancí, aby hosté dokázali vsítit v závěru gól, který, řekněme si na rovinu, patří do škatulky sporných. Jenže se nelze vymlouvat, zápas jsme měli rozhodnout už dávno předtím.."

Rozhovor s Jakubem Burešem:

Do zápasu jste nevstoupili ideálně, dělala vám něčím Boleslav problémy?

Já si myslím, že nedělala nějak problémy. My jsme do toho zápasu vstoupili trochu laxně. Nechali jsme tam zbytečně ve středu běhat Boleslaváky na brejky a museli jsme to ze začátku zlepšit.

Zápas byl četný na osobní souboje, dělalo vám i to problémy?

Já si myslím, že nedělalo. To jsou play-off zápasy a musíme s tím počítat, že to prostě bude bolet, že tam prostě nějaký sekery mimo záběry rozhodčích budou a s tím prostě musíme počítat. Trošku třeba míň mluvit na rozhodčí a víc se koncentrovat na ten samotný výkon.

V prodloužení jste se skoro po celou dobu drželi v útočné třetině, proč se vám nepodařilo vstřelit gól?

Nevím, možná trošku větší tlak jako při tom druhém gólu, když jsme vystřelili na branku a šli jsme hladově po tom gólu, možná prostě větší tlak do brány. Teď nedokážu říct moc.