A-tým - zápasy 22. 9. 2024

Áčko na jihu Čech dokázalo uhrát pouze bod

A-tým absolvoval první delší výjezd letošní sezóny, když vyjel za zápasem do Prachatic. Úvod utkání se Keltům vůbec nepovedl a brzy prohrávali 0:3. Od druhé třetiny se začaly objevovat i světlejší momenty, které ale zastínilo zranění Romana Kurhajce, kterému přejeme brzké uzdravení. Ve třetí třetině dokázali Berounští srovnat a měli i šance zápas rozhodnout. To se ovšem nestalo, a tak v prodloužení rozhodl soupeř, který vyhrál 4:3.

Komentář trenéra Romana Nováka:


“V Prachaticích jsme sice začali dobře, zpočátku ale góly střílel domácí tým. Dvě plácnutí do míčku z prostoru před brankovištěm, jedno seběhnutí obránce mezi kruhy a byli jsme na ručník. Jenže tým projevil obdivuhodné odhodlání zápas nezabalit a po první změně stran jsme dominovali zápasu. Bez gólu. Následně přišel hrubý zákrok hráče Prachatic a čekalo se na záchranku, která odvezla Romana Kurhajce do nemocnice k vyšetření. Pětiminutovou přesilovku jsme, možná i s ohledem na předchozí událost, spíš protrpěli, domácí navíc nastřelili břevno, ale postupně jsme začali navazovat na výkon ze začátku druhé části. Paradoxně nám pomohlo oslabení, ve kterém se podobným způsobem jako soupeř prosadil kapitán Taufer.

Když se zkraje třetí části střelou od mantinelu prosadil Häusler, bylo ještě lépe. Zasloužené vyrovnání jsme si schovali na 40. minutu, kdy chladnokrevně zakončil Šlechta.

Následovalo infarktových šest minut, kdy mohli zápas rozhodnout oba celky, ale šlo se do prodloužení. V něm jsme měli více ze hry, ale domácí využili vlastně jedinou větší šanci a svůj rychlý výpad zakončili přesně. Upřímně řečeno, zápas nevyhrál lepší, našim hráčům přesto patří velká poklona za přístup k utkání od druhé části. Výsledkem je sice trochu trpká prohra, ale vědomí, že tým má na víc a v kritických momentech se nevzdává. A to je to, co nás trenéry těší asi nejvíce. Samozřejmě všichni věříme, že Roman bude v pořádku, o čemž svědčí snad i první vyšetření v nemocnicích na jihu Čech.”