Klub 7. 1. 2023

Tradiční Nižborská hokejbalová liga je od prosince v plném proudu

I když teď probíhá zimní přestávka, pro Kelty a další hráče z Berouna a okolí to rozhodně neznamená pobyt v pohodlí domova. Řeč je samozřejmě o Nižborské hokejbalové lize, která se hraje už od roku 1988 na hřišti v Nižboru. A jak zatím probíhá letošní 30. sezona?

Jedna z nejstarších hokejbalových soutěží u nás se v této sezóně odehrává za účasti šesti týmů, které v soutěži nastupovali i minulý rok. Mezi nimi nesmí chybět jak Diablo Beroun, které bude chtít obhájit titul z minulého ročníku, tak nejmladší účastník Skvadra Azura, který skončil ve svém premiérovém představení na pátém místě. Tým, jehož součástí jsou hlavně dorostenci a junioři berounských Keltů, dokázal loni potrápit nejednoho soupeře. Rozhodně se tak vyplatí sledovat jejich útok na vyšší příčky.

Titulové ambice neskrývají jak Raiders Kladno, tak HC Lemra Nižbor. První jmenovaný tým bude chtít znovu potvrdit svojí dlouhou nadvládu z minulých sezon, Lemra zase získat prvenství po dlouhých třinácti letech. Zapomenout se nesmí ani na HBC Fretky a Coyotes Hýskov, kteří posílili o nejednoho hráče s potenciálem rozbourat zavedené pořádky.

Prosinec byl ve znamení dvou hracích dnů, během kterých se odehrálo celkem dvanáct zápasů. V tom prvním nebyla o branky žádná nouze. Jedinými hříšníky byla Skvadra Azura s nižborskou Lemrou, když ve vzájemném zápase oba celky vstřelili „pouze“ po třech brankách. S gólem navíc se radovali nakonec hosté, kteří ubránili závěrečný nápor Skvadry. Lemra hrála roli i v dalším těsném utkání, které však skončilo v jejich neprospěch. Ztratila totiž čtyřgólové vedení a Coyotes jim v prodloužení zasadili rozhodující ránu. Tým z Hýskova pokračoval dalším utkáním, ve kterém si rozdílem sedmi branek poradil s Fretkami. Ty se navíc musely oklepávat z vysoké prohry s Raiders, kteří si následně dokázali hravě poradit i se Skvadrou Azurou. Diablo z důvodu absence brankáře neodehrálo v úvodním kole ani jeden zápas.

O týden později byl na programu druhý hrací den, do kterého zasáhlo i Diablo, které nečekal jednoduchý úkol. Dohrávat totiž muselo i zápasy z minula. Svojí čtyřzápasovou štaci započalo důležitými body s Raiders, kteří mu podlehli v prodloužení. Neméně se mu dařilo i s Lemrou, kterou porazilo 4:7. Nabitý program zakončilo proti Fretkám a Coyotes, kterým nastřílelo dohromady 29 branek a jako jediný celek jde Diablo do lednové části soutěže neporažené.

V těsném závěsu se drží Raiders, kteří z vyrovnaného střetnutí s Lemrou vyšli vítězně 7:5 a podtrhli tak neúspěšný vstup do soutěže v podání nižborského celku. Ten se průběžně nachází až na předposlední příčce, se ztrátou na Kojoty, kteří z druhého hracího dne také nevytěžili ani bod. V čele pelotonu se tak nachází Skvadra Azura a my můžeme zatím jen tipovat, jak tři jmenované týmy zahýbou kartami soutěže. V lednu může být totiž všechno jinak a rozhodovat se může až v posledním hracím dni, který je na programu 4. února, kdy proběhne i vyhlášení.

Fotogalerie