Rozhovor 18. 8. 2024

Mým snem je národní tým, dělám pro to, co můžu, vždy je ale co zlepšovat, ví Adam Györödi

První velkou změnou, kterou mladí hokejbalisté a hokejbalistky ve své kariéře absolvují, je přesun z přípravskářských kategorií do mladších žáků, s nímž se pojí i přechod na velké hřiště a změna herního formátu. Tou si v uplynulé sezoně prošel i Adam Györödi, který se kromě Přeboru mladších žáků předvedl třeba i v krajském výběru U13. Na jaký turnaj nejraději vzpomíná a čeho by chtěl dosáhnout?

Adame, v letošní sezóně jsi přešel z přípravky do kategorie mladších žáků. S tím se samozřejmě pojí trvalá změna herního formátu, kdy se hraje už pouze na celé hřiště. Jak ti tato změna vyhovuje a měl si nějaké zkušenosti předtím?

Herní formát na celé hřiště mi velmi vyhovuje. Měl jsem možnost si ho vyzkoušet už v minulých sezónách.


V mladších žácích se nejprve hrají turnaje a následně se týmy zúčastní kvalifikačních turnajů, ze kterých, pokud zvítězí, postupují na turnaj finálový. Na jaký turnaj nebo zápas nejraději vzpomínáš?

Nejraději vzpomínám na FAIR CUP na začátku sezóny, kde jsme skončili na druhém místě.


V závěru sezóny si dostal možnost zúčastnit se výběrového turnaje krajů, kde jste s výběrem Středočeského kraje skončili na třetím místě. V semifinále jste pak nestačili na tým Prahy, ale v zápase o bronzovou příčku jste následně porazili Plzeňský kraj. Jak sis turnaj užil a co by si nám k němu řekl?

Turnaj U13 jsem si náramně užil a chtěl bych poděkovat všem trenérům, co mě na něj připravovali. Turnaj mě velmi bavil, organizace byla velice dobrá, spoluhráči byli super a celkově nemám turnaji, co vytknout.


V české kotlině máš poměrně netradiční příjmení. Můžeme se zeptat kde má tvoje jméno původ?

Mé příjmení má původ v Maďarsku ve městě Györ.


Příští rok ještě zůstáváš ve stejné kategorii. Jaké máš očekávání a cíle v nadcházející sezóně, ať už týmové nebo osobní?

S týmem bych chtěl určitě zkusit vyhrát FAIR CUP a poté i kvalifikační turnaj. Osobní cíl mám si znovu hrát za celek Středočeského kraje.


Svojí kariéru máš ještě z velké části před sebou. Jak vidíš svojí hokejbalovou budoucnost a jaké jsou tvoje vysněné cíle?

Mým největším kariérním cílem je dotáhnout to do reprezentace. Dělám proto, co můžu. Vždy je ale co zlepšovat.